Известие

Collapse
No announcement yet.

червена лампа за имобилайзер?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

изванявам се за незнаението ми ... явно съм прочел само когато свети Code и тая лампичка за инжекциона че има проблем с имобилайзера.Обаче на мен Code не ми свети ..значи трябва да я откарам да я видат какво и е...дано само да не искат много парички

Comment

А за температурата и термостата нищо не каза.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
        Всъщност означава 'Смущения в инжекциона'
        malfunction си e неизправност и няма нищо общо със смущения. Но стига лексика. Искам да се образовам. Какво общо има тук термостата?
        Last edited by Old Fox; d.m.y г., 20:56.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

термостата си е добре.Наскоро сменявах датчика ...така че мисля че не е от него.Той няма общо с инжекциона..

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
            malfunction си неизправност и няма нищо общо със смущения. Но стига лексика. Искам да се образовам. Какво общо има тук термостата?
            Почти съм 100 процента сигурен че като е спускал планината му е изтинала колата под 50 градуса и за това му е светнала лампата на инжекциона.За това питам за термостата.А аз го чета от немска книжка където превода е "смущение" а не "повреда".Това за термостата е от личен опит.Лампата му изгасва като се вдигне температурата.Донякъде това са предположения защото колегата не е достатъчно изчерпателен с отговорите си.
            sigpic

Comment

и аз да кажа

Здравейте
              смених термостат,смених дебитомер.уникална разлика разход и вървеш,но-настъпвам Алфинята на 3-та и на 2500 оборота се полу4ава дупка и после се доизрязва до 3000 и нагоре,но има една дупка,като се подаде рязко газ? забелязах,4е тогава над 3000 ми светна инжектора само за момент и изгасна.на какво се дължи,паузата и закакво светка инжектора???Благодаря
              156 2,4jtd

Comment

да колега прав си.Спусках планината и темп падна ... и тогава светна лампата.Това предполагам е нормално или трябва да сменявам пак датчика или нещо друго?

Comment

Не, не е нормално. Теми за термостата има много, потърси. Обаче първо иди на диагностика и то в някой от препоръчваните сервизи.
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщение
                    Здравейте
                    смених термостат,смених дебитомер.уникална разлика разход и вървеш,но-настъпвам Алфинята на 3-та и на 2500 оборота се полу4ава дупка и после се доизрязва до 3000 и нагоре,но има една дупка,като се подаде рязко газ? забелязах,4е тогава над 3000 ми светна инжектора само за момент и изгасна.на какво се дължи,паузата и закакво светка инжектора???Благодаря
                    мамка му имам го същия проблем и много много се
                    дразня.Вече веднъж писах по въпроса. Ах защо не си
                    купих фолксваген

Comment

re

стига бе колега НАРОДНА КОЛА ще купуваш,АЛФА си е Алфа.над половин година си карах колата със преебан дебитомер и термостат,сега като съм ги сменил е лудница направо не издържа.голфовете правят само основни ремонти,имам приятел със 4-ка и един със 3-ка и двамата основни.
                      156 2,4jtd

Comment

Първоначално публикувано от jordan_kn Покажи съобщение
                        да колега прав си.Спусках планината и темп падна ... и тогава светна лампата.Това предполагам е нормално или трябва да сменявам пак датчика или нещо друго?
                        Смени си термостата.А ако съм разбрал правилно бобеца пиши тук за да приключим темата.
                        Last edited by Kuker; d.m.y г., 17:55.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
                          мамка му имам го същия проблем и много много се
                          дразня.Вече веднъж писах по въпроса. Ах защо не си
                          купих фолксваген
                          Чакай бре на колегата колата е дизелова а твоята не е ли бензинова.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

re

и така никои нищо не казва.Благодаря
                            156 2,4jtd

Comment

За мен Нормалния ред за действие в случай на светеща 'дюза' е следният- вижда се какъв е проблема, после евентуално действия за отстраняване. Т. е. отива се на компютър да се види какво индикира ECU- то на колата. Ако ще и при приятел с Алфадиаг. СЛЕД това се мисли за решение. Причините наистина могат да бъдат доста.

Особено при комън рейл двигател.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X